Saturday, November 26, 2011

Penat + Happy = Me!

situation: Kat dalam bilik meranti, baru lepas hantar bana, ahmad zareef salvatore, ngn haikal salvatore ke kediaman kedutaan masing2.. letey baru balik dari meronda dari klcc ke pavilion, ke ts, patah balik farenheit blk ke klcc semula and last lepak kat akasa taj a.k.a me feveret place tok lepak minum teh tarik...

seperti yang aq cite kat atas, sumpah la arini antara ari yang sangat memenatkn, sebab da lame kot xberjalan mcm nih, nih bukan menyahut seruan kerajaan je, berjalan 10,000 langkah sehari da, rase nye da berjuta langkah la kot.. haha.. walaupun penat, tapi aq sangat lah enjoy... dgn kekurangan duit nye, gagah jugak la nk merayap,.. tapi bukan sebagai kutu rayap kay, no no no, big NO.. lol..

seperti biase, selain byk bercakap, aq nih pon suke sgt observe org, dari atas kepala, sampai la ke kaki, tgk cara dorg intepretasi kn gaya dan fesyen2, ade yg kolot fesyennye, ade yg ikot trend, dan ade jgk yg super dooper hot, amagassshhh!! suke2.. tapi xkesah la kn, sbb setiap org mempunyai pelbagai pandangan terhadap fesyen mereka sendiri... so, aq pon xheran sangat la, cume aq mengambil nota2 penting la dari cara mereka semua ni bergaya... hahaha smbil berjalan mengelilingi segi tiga emas kl tuh, mcm2 bende yg aq dpt... xkire la bende yg baik mahupon buruk, dan setiap kali aq lepak kt depan kolam cantik depan klcc tuh, sambil menghisap rokok, aq mesti akan pandang pade twin tower tuh, dan aq sendiri akan cakap, aq bangge jadi rakyat Malaysia, sbb ape?? sebab ade twin tower yg sangat gah berdiri cantik, tegap dan gagah perkasa disitu...

dan perkara yg akan aq selalu buat bile masuk shopping mall, ialah menziarahi kedai2 kasut, xkire la ade jenama ke x, aq mesti akan masuk, tok ape, tok menambah ilmu pengetahuan ttg kasut2, tgk design2 baru keluar, kasut mane yg bertahan lame disukai pelanggan dan persepsi manusia sekeliling terhadap kasut2 tuh, ape yg mendukacitakan aq, dekat vincci pavilion, kasut2 nyer sangat lah xtersusun, sedey aq tgk kasut2 tuh.. bergelimpangan macam mayat2 dalam perang... aq tahu la ade sale dan rmi geyla customer, tp aq pon penah la jugak keje kt vincci dan penah la jgk menghadapi situasi yg same, tp aq masih bole je susun kasut2 tuh supaya xbersepah.. tp nak buat cmne, maybe staff kat situ letey sangat ke, sampai xlarat nak susun kasut2 tuh.. hehehe ape2 pon, kasut2 tuh memang murah... :) dan ade kasut2 yg sangat la menarik minat aq nak tgk, iaitu dari jenama Rockin' Reptile, OWhhh gasshhh!! dye punye design sgt lain dari yang lain, sgt menarik, sgt cantik, mmg goddess habes la sape yg pakai kasut2 dari brand tuh... ni contoh2 nye,



amacam? mengancam geyla kn... hahah... aq rase itu je la kot yang aq nk story, skank nih aq nak g sambung tido... chow...

tc pals~~