Thursday, December 23, 2010

SUARA (KU BERHARAP)!!

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu
bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya


situasi : kat cc berdekatan dengan uma kesayangan.. kali nih punye post aq nk post pasal SUARA (KU BERHARAP)!! seperti yang tertera kat atas tuh lah lirik lagu pujaan ati aq.. lalallala!! so enjoy yerk!!

Kan bagus kalau orang yang kita suka dan minat tu pon mempunyai perasaan yang sama dengan ape yang kita rasa. Alangkah bahagianye hidup!! Tapi itulah yang dinamakan dengan reality kehidupan. Sama jugak dengan semua benda yang berlaku dalam kehidupan seharian kita nih, contohnya, tunggu bas! Bile kite tak terasa nak naik bas kaler merah tuh sekarang, dan2 la banyak geyl yang lalu, senang cite senantiase ade la bas tuh di depan kanta mata kite nih, cube bile kita perlukan bas tuh, tyme tengah urgent dan nk cepat masuk ofis atau balik rumah, memang TAK la weyh!! Nak dapat satu bas pon berkurun lamenye, sampai daw bole buat konsert la kot dok nyanyi ikot lagu2 yang berkumandang dlm mp3 kesayangan.. balik pada cerita asal, jatuh cinta lagi, kali nih dengan siapa la pulak kan, siapa la yang malang sangat menjadi pujaan hatiku kini..

Mungkin pada kengkawan rapat aq sudah lali dengan perangai aq yang kerap jatoh cinta dan akhirnya kecewa merana sendiri, itulah aq.. susah mencari cinta nih!! Yang aq pelik bertambah hairannya, aq tengok budak2 zaman sekarang nih senang la pulak jatoh cinta, ke aq nih seorang yang langsung tak pandai mengayat, Nampak gayanye memang begitu la kot aq nih!! Naseb badan la katakan.. abe aq penah berpesan, jangan dok terlalu mengharap pada cinta yang kita sendiri tak pasti akan kewujudan nye.. kengkadang bercakap lagi senang dari melaksanakan nyer, nak nyer jenis cam aq nih, memang tak la!! Budak tuh sebenarnya kawan serumah dengan kawan aq, maknanyer kawan aq nih kenal dulu la ..

Nak dijadikan cerita kawan aq nih pon memang ade hati kat dak nih, bile aq dapat taw pasal tuh aq pon dok la dediam, kononyer tak ade hati la kat dak tuh, selalu jugak la aq dengar yang kawan aq nih bercerita pasal dak tuh, ape aq nk name kan budak tuh ek?? Ha!! Budak comel, hehehe.. in reality pon memang dye nih comel, jadi padan la kan name tuh dengan budak tuh.. hahaha!! Jauh di sudut hati ku yang paling dalam nih memang aq minat kat budak comel tuh, tapi ape yang aq boleh buat?? Takkan nak pintas jalan kawan aq sendiri?? Oh!! Tidak!! Tuh kes kawan makan kawan namenye.. . aq tamo la pulak tdituduh yang bukan2 oleh kawan aq sendiri, perit weyh gadoh dengan kawan yang kita sendiri dah anggap dye cm adik beradik nih..

Dek pendam punye pendam la perasaan suke tuh, aq dengan secara tibe2 nye telah mendapat idea tok melepaskan perasaan yang dipendam dan diperap berbulan lamenye tuh dengan cara aq stalk fb dye diam2.. da name pon stalking takkan la nk bagi tahu kat tuan empunya tuh pulak kn!! Haizz!! Bukak fb je mesti aq akan usha profile dye, ape benda yang aq usha ?? sah2 la gambar2 dye.. bermula dengan sedikit gambar yang dye ade jadi maken bertambah, aq pon for sure la happy dapat tengok dak comel tuh puas2.. tapi aq masih tak mempunyai kekuatan tok bercakap dengan dak comel tuh sehingga lah aq dapat tawu dari mulut kawan aq sendri yang mengatakan dak comel tuh tak suke kat kawan aq nih. Aq tak la happy bile dengar benda tuh, aq kesian jugak kat kawan aq tuh, tapi pada masa yang sama tipu la kalau aq kate tak happy,. Happy tuh memang happy jugak tapi dak comel tuh cam la nak kat aq yang serba hina dan dina nih., memang tak la weyh!! Haha dak comel nih asal dari seremban, negeri Sembilan, belajar pulak kat Uitm Melaka.. kalau nak diikotkan memang terang lagi bersuluh yang dak comel nih duduk jauh dr aq, kengkadang aq terpikir gak boleh survive ken anti kalau la ditakdirkan bersama?? Bila berjauhan nih macam2 la pulak dugaan dan cabarannya, tapi yang best boleh rindu2 selalu.. hahaha! Hurm, aq pon pening bila isu nih dibangkitkan, tak tawu nak cakap camne.....

Datang la suatu hari yang sangat mendebarkan bile dengan secara tiba2 aq mempunyai kekuatan tok bertegor sape dgn budak comel nih, jadi aq pon anta la msg kat fb dye, kebetulan dengar kawan aq tuh cakap yang dak comel nih ade nk jual kasut, aq yang sememangnya gila akan kasut nih mesti la tertarik nak pulak kasut yang dak tuh nak jual smart kn.. memang tidak akan aq lepaskan la peluang itu, dari situ lah detik manis bagi aq bermula.. so sweet!! Tapi sekarang nih aq rase dye cam tamo jual la pulak, sebab dye teros senyap tak bercerita pasal hal kasut2 tuh sampai la sekarang nih.. yer! Aq masih meneruskan aktiviti men’stalking’ fb dye setiap kali aq on fb.. mungkin dengan cara tuh je dapat aq melepaskan bebanan perasaan yang aq hadapi.. cerita ni tak mati kat situ je, aq dengan selamba badak air pegi curi number phone dak comel tuh kat phone kawan aq, Paddiyaa!! Sanggop berani mati curi!! Hahaha.. nih sume sebab dak comel tuh.. plus aq curik tuh sebab aq da terbeli hot ticket by hotlink tu, aq hengat hot ticket tuh cam topup kedit biase, ropenye tidak, dye more to call.. kepada sesape yang memang rajen mengekol orang, memang patot dapatkan hot ticket yang sememangnye tengah hot dipasaran tempatan yerk! Bermula kelmarin la iaitu pada tanggal 20 disember aq try message dye.. unbloodylievable, dye pon balas message aq dengan cara seolah2 dye kenal aq daw lame.. memang la aq terperanjat,. Then, kitorang pon message je.. kalau Tanya aq mestila aq akan cakap aq sanggop jadi teman dye maksud aq kat sini teman lelaki dye la, tp bile tanye soklan tuh pade dye, memang tak la weyh dye nak kate ye, sebab da la xkenal aq, tak tawu sangat pasal aq, sebagai kesimpulan, aq dengan dye daw bersetuju nak kawan2 dahulu.. aq harap sesangat yang suatu hari nanti aq akan dapat memiliki sepenoh hati dan jiwa dan raga dye yang setelah sekian lama aq menanti.. huhu!!

Memang dah menjadi kebiasaan orang yang sedang dilamun cinta akan senantiase berasa resah pabila kite message org terayang tu dan dye xreply balek msg kite, secara automatic la perkara2 yang tak sedap didengar dilihat mahupun dijilat hangat berkumandang dalam kepala otak kite, mestinye la!! Tipu la kalo ade orang tak percaya benda tuh, sama la jugak dengan aq, aq pon akan berpikir aq anta message yang salah ke?? Dye marah ke?? Dye tak suke aq da kew?? Dan bermacam2 lagi lah yang kurang elok!! Haizz!! Kawan aq ade pesan tak payah nak beriya sangatlah dalam perhubungan nih!! Sebab nanti yang kecewa bukan orang lain, diri sendiri jugak.. bile teringat pesan tuh baru aq rase betol jugak, nih nanti aq punye sayang bagai nak rak meja dan rak kasut, si dye wat tak tawu je, malah yang paling tak boley belah dye ade teman lain.. urghhhh!! Cakap pasal teman lain nih, aq awal2 lagi da pesan kat dak comel tu, kot2 la tetibe suatu ari nanti dye terjumpa soulmate dye yang kemungkinan besar jauh lagi kacak, kaya, baik n watserevah, please just let me know!! I know it will hurting me a lot, but what can I do?? Its happen already, but I hope too it will NEVER happen..LOL!! aq nak bagi tahu kat semua orang yang membaca blog aq nih dengan bahawasanya aq memang sayangkn dye, sebagai bukti aq da tade berniat pon nak pasang lain, nk menggatal dengan orang lain sebab aq daw jatoh cinta dengan dye.. huhu.. hanya dye saje yang bertakhta kat dalam jiwa sanubari aq nih.. dan kata2 azimat nih memang aq tujukan khas tok dye yang tercinta..

I just want to see you when u r all alone
I just want to catch u if I can
I just want to be there when the morning like explodes
On your face it radiates I can’t escapes
I love you till the end

I just want to tell you nothing you don’t want to hear
All I want is for you to say
Why not you just take me where I’ve never been before
I know u want to hear me catch my breath
I love you till the end

Yeah I love you till the end.. tapi aq tak harap pon yang dye akan baca blog aq nih!! Sebab aq tak pernah cakap pon kat dye yang aq ade blog tempat untok aq mencurah kan luahan hati aq yang terpendam.. pon boley kalo ade orang nak panggil aq ni jiwang, aq tak kesah pon, sebab ini yang aq rase, aq alami dan aq segalanya… okey la, sampai sini jew la aq meluahkan ape yang tersirat birat lirat dalam kepala hot aq nih.. lega rasenya da tulis semua nih!! Kepada pembaca aq ucapkan merry krismas semua dan selamat tahun baru 2011.. kepada yang Muslim tuh berpada2 la nk celebrate perayaan tuh, tak payah nak beriye2 sangatlah!!
Have fun pals!! Love chuolls!!

-azwan golding-