Tuesday, November 24, 2009

hahaha

situation : kat cc infinity aka cc feberet adik aq yg xpna2 pon aq tawu akan kwujudan cc nih.. hahaha... sesampai jew kat cc nih td aq tros bukak ms, pahtu aq bc la kumen yg dianta oleh sendra dye ckp "..maaf seribu kali maaf,aku kutuk kau kaw2 punya kat dalam blog aku..aku juga curi gambar kau tanpa izin utk org kenal siapa kau..bia semua org kenal kau..aku kutuk kau dalam kuehtart.blogspot.com dah r aku letak nama penuh..aku siap letak gambar kau apa semua..padan muka kau..wekkk..puass hati aku!!" perghhh!!! aq pon ape lg tros la bukak blog c sendra nih nk tgk ape yg dicarut nye aq...

kunun jew yang ado c sendra ni kutuk aq, tade maknenye... hahaha... sebab aq tawu c sendra nih sgt bek... huhu... (puji ade makne nih)... hehehe... xcaye korg g r bukak blog dye...
sumpah!! klaka tahap cipan... hahaha...
aq syg ko sen!!
erk!! bukan syg yg pelik2 ek.... huhu

k la... aq nk g ber jap... hahaha...
kali nih aq arap nk melabor amanah saham berjute2 nyer... hahaha

Saturday, November 14, 2009

kalkulus..

situation : still menumpang kat bilik org, xrti2 nk blk sendiri.. muahaha!! bilik sape agy bilik row la... divas sedunia!!

sok ptg paper kalkulus!! all the best guys...

idung asik tersumbat..

hingus tayah cite.. asek meleleh!!!

nk pekse tyme tuh la nk saket an..

cm shial!!!

Wednesday, November 4, 2009

karaoke!!

situasi : kat dlm bilik row yg kununyer nk stdy 200, tp hampeh!! hampeh lagy bile jmpe shaaron nyer broadband nih... muahaha!! ala, aq ade la stdy jugak.. nk mampos xstdy esok paper final 200 kot.. so, nk xnk kna stdy jugak..

k2, tujuan aq nk story mory ni adela pasal nk kongsi cite pasal karaoke... korg sume tawu kew ape itu karaoke?? ha?? cube mai story sket.. menurut pelbagai citerase kamus, xkire la kamus itu dlm bahase ape sekali pon la, karaoke nih mmpunyai plbagai mksd bg setiap individu yg suke verangan nk jd artis yg pno kesensasian nyer, walopon sore hampeh, sore yang ado!! xkire, tetap nk jugak berkaraoke.. bak kate madah pujangga 'ade aku kesah'!! ngahngah!!

pade ari khames yg lepas aq ngn row sempat la g karaoke pas ketas hr.. wah!! sumpah lepas gian nk pgank mic tuh, aq pegank jew... row yg nyanyi... haha...
kitorg g kt kbox, ipoh... (nih kena baya aq nih, daw tlg pomote)







haha.. beginila aksi2 yg sungguh verangan.. ooops!! sowi... tp kalu korg sume nk tawu, alah, kalu korg xnk tawu pon aq tetap nk gtawu jugak.. row nyer sore sumpah sedap!! ala2 christina aguilera... kalu korg x caye korg p la denga dye nyanyi.. tuh la xrugi kalu g karaoke ngn row nih.. xnyanyi pon tape la, yg pnting skali dpt mereleasekn pape yg tersangkot, x rti2 nk kua dr pale otak kiri n otak knn ku inih... n lagu yg paling meletop lagu ning baizura 'Awan yang Terpilu' perghhh!! ta ble bla...

sesungguhnye xkn ku lupe saat2 beginih!! wah!! sadinsnye ayat kuh.. k la pal, i gtg.. nk smbung stdy..
pliz, wish me luck always.. tks guys...

Wednesday, October 21, 2009

batik jawa..

situation : kat dlm lab nk baja 339.. smbil search pasal new heels kat google... ahahah.. sumpah aq tade keje!!

hye pals, rini aq nk share pasal topik kite, batik jawa... ngeheehe!! kind of interesting topic..

tok dijadikan cite, rini aq pakai baju batik jawa (senanye aq xtawu pon batik ape yg aq pakai nih,) aq men bedal jew ckp batik jawa.. sebab masa nk g kelas td ade org panggil aq dak jawa, so dengan resminye la batik yg aq pakai nih batik jawa.. kuikuikui!! tade kena mengena..

aq hengat la aq nih invisible kat uitm nih, tp td br aq rase yg aq nih exist, sebab ape?? sebab aq pakai baju batik jawa rini,.. hehe..



cnilah kut rope aq.. muahaha!!

Friday, October 16, 2009

home again..


situation : at home, eating my super duper big mac.. owh gosh!! sumpah sedap.. plus lite coke n got free purple glass.. wow!! sgt teruje.. haha, then my lil brotha just play me a song 'hotel california' with his guitar.. owh!! so..so.. romantic.. hahaha...

thats it, hye guys..
hope stay in cool aways.. dun forget to smile, huhu.. jaz wanna tell dat i already at home.. yeay2!! dpt rilek n for sure la can stay off frm all moron problems..
balik uma, balik uma.. can meeting my parents n siblngs.. can eat my mom's cook, arghhhh!! can wait dat.. ngehehe!!
so..so.. cool!! yeah!!
ok la, gtg.. i'll update later..
c ya!!

Saturday, October 10, 2009

bercuti..

situation : dalam library bersame teman2 seangkatan.. kununyer nk baja la g cni tp yang ado!! nk update bnda nih la kan.. hehe.. aq rso la plak skank nih cz ade assingment yg xsiap agy.. haha.. tapi bialah jap g aq wat sampai abes.. haha... kalau la aq nih larat.. sowi xwish ari raye cz xsempat nk update tok raye rituh...

aq sbenanye buhsan sangat nih.. xtawu nk wat pew, padehal banyak sgt keje nk wat sampai aq xtawu nk wat ape dlu.. last2 aq update bnde nih jew la.. meh kengkwan sume, aq nk cite kesah aq g bercuti... pade 29.09.09 ritu aq n crew2 aq p ke kedah ngn bas.. kire rombongan uitm la nih.. g ngn arapan suci dan murni nk melawat kilang hpa dan pade mase yg same nk pergi bercuti, bak kate pepatah 'sambil menyelam minum air' hehe.. kitorg bertolak dr uitm pagi la, sian aq terpakse bangun pepagi bute, tp tape la semangat nk g bercuti kn.. kuikuikui!!

kitorg start ngn kilang hpa kat jejawi kat perlis..


nih la pic kitorg yg sume nye cm ado jew... haha... yg plg kiri syaf, pija, belakang pija fikree, sbelah pija ekim, hani, fakhrul n me... hehe..
ni depan kilang wat ubat2 pil ngn admin kat cawangan jejawi, perlis. time nih memang aq super excited dapat melawat negeri org an.. hehe..


pic nih aq amik sebelom masuk ke kilang kopi radix.. ade setengah org cakap nih kopi bangang tapi bg aq bangge kot cz kopi nih org melayu yg produce.. org melayu jugak yg pasarkan kew pasaran indon... wow!! besh kot.. susah nk tgk org kite yg berjya smpai tahap cni.. aq plak yg terlbey bangge.. haha!! so, bukan kopi nih yg bangang, org yg ckp tuh la yg bangang.. haha.. masing2 dlm pic nih xcited sbb kena pakai topeng ngn pnutup kepala.. mmg syarat nk msk kilang tuh kena pakai tuh sebab xnk ade rerambut msk kew bahan2 yg dibuat kot!!
ha!! ni aq nk story jap.. ade la sorg mamat nih yg rmi sgt pminatnye, aq pon sempat la snap pic dye,


aq tgk la an, tade pape pon yg mnarik pasal mamat nih, ha!! maybe dye senantiase smart kot.. tuh jew la yg aq pasan ttg dye nih, cz dye suke pakai baju yg mnampakkan dye nih sgt smart.. haha!! teruje lak.. n ade la kengkwan aq yg jeles kat aq cz aq sempat minx rokok sebatang kat dye, dan sudah tentu la aq dapat berborak2 ngn dye... nm dak nih ialah megat adam.. wow!! smart name.. heheh... mmg sumpah tade keje!!

pas kitorg melawat stiap langkah dlm kilang nih kitorg kua lak, kitorg g lak melawat kew kilang ubat pil.. kat dlm kilang nih kitorg dpt la tgk cara2 dorg nk hasilkan ubat pil... ade satu proses tuh tersangatlah rumit, adoiii!! daw pnat sgt mendenga taklimat kitorg pon ape lagi "malibu moment"


haha!! xcited bergamba.. daw penat kitorg pon bertolak ke kedah nk pegi menginap kat uitm kedah.. berpetang dan bermalam di kedah.. satu bnda yg agak interesting taw.. hehe...





huhu... sesungguhnye memori tuh sangat indah bile dikenang an?? hanye gamba sahaje yg dapat mengenang kembali ape yg terjadi pada waktu lalu.. aq rindu sume memori kat kedah yg g trip ritu.. sekian sahaja hasil nukilan saya.. haha -the end-

Wednesday, September 9, 2009

huraian kesah aq..

situation : skank nih aq baru lpas test qmt 200...
statistik.. fuhh!! selamat senang.. bole la tahan...
mana xtahan nyer, bole sempat nk xerox orgnyer kn.. ngah3!!!
seb bek xkantoi ngn lecturer...
kuikuikui..

ok2 thats not the point, ape yg aq nk cite skank nih pasal sorg kwn aq nih, nm dye lin tat..
dak lin tat nih ok, tersangat lah ok..
tp yg menyebabkn aq xtahan ngn dye nih ialah dye suke sgt amik ati ngn ape yg org ckp kat dye..
aq tawu la mmg daw lumrah org akan amik ati bile org ckp pasal diri kite, tp xla melampau tahap cimpanzi... sumpah!! annoying gilew..
mcm tadi, aq jaz nk memen jew, ala, bukan aq sorg jew yg ade kat ctu, kengkwn dye pon ade gak, nk dijadikn citew kitorg yg sengal2 ubi nih pon menyakat la dye (mksd aq kenakan dye la) jaz nk menghiburkan ati yg lara stelah jwb test ngn esok nyer ade quiz agy.. owh man!!
so tired.. then dye pon emo n dye ckp :

'yela, aq seda sape diri aq ni kan, xdek org pon nk backup aq, sume spakat nk kenakan aq, aq tawu aq ni xchantek, xcomel.. yela2..'

owh gosh!!
wat the hell is dat?? daw tuh asek ckp bnde yg same berulang2 kali, reaksi aq pon tros diam jewla.. dlm ati ckp cm mls jew nk lepak ngn dye agy, tp bile pk dye kwn an... kunun nyer nk jadi kawan dunia akhirat.. erk!!! huhu.. ( jaat lak aq )
so, nk xnk aq terpakse la menghadapi situasi itu again n again n again...
hah!! one more thing dye ni, dak lin tat nih suke sgt nk membuat konklusi kat org, ala senang cite suke sgt nk menyebok hal org la.. cth td la, dye nmpak kelibat kaum kerabat dye ngah dating ngn sorg awek mn tah, aq pon xberapa nk hengat, maklum lah xpenting pon dlm lipatan sejarah aq, yg kwn aq si lin tat ni bole lak dye mara n hamper2 nk gado pasal ape?? ha!! kalu korg nk tawu dye gado pasal kaum kerabat dye tuh dating ngn awek... aiyoo!!! xkn la kaum kerabat dye tuh nk dating ngn laki lak?? kan kew daw jd bnda lain t... uish!! maksiat2...
hahahaha...

hurrmmm!! skank nih aq daw xtawu nk membebel apew.. nk tido mate aq xmengantuk agy nih... nih dok terpk ape la yg akan aq jadi bile da bsa t, ala, cm la skank nih aq kecik agy.. huhu!! mmm.. adakah aq akan menjadi sorg pilot yg ensem agy kacak bergaya? (bunyi cm daw lari jauh jew) ataupun aq akan menjadi sorg doktor pakar buah pinggang yg punyai spek setebal 4 setengah inci?? ( nih lagi super jauh)..
hah!! konklusi, kite tunggu jew la ape yg aq akan jadi..
wokah la, sampai disini sahaja hasil nukilan saya... LOL!!